לןגן

עוגיות שוקולד צ’יפס

מאת: גלית , פורסם: 05/04/2016 | 14:01
עוגיות שוקולד צ’יפס

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 45, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר לבן, סוכר חום ומלח עד שמתקבלת קציפה אוורירית ורכה.

  2. מנקים את שולי הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים ביצה. ממשיכים לעבד במהירות בינונית-גבוהה עד שהביצה נטמעת בתערובת.

  3. מוסיפים קמח , אבקת אפייה וסודה לשתייה ומעבדים במהירות נמוכה עד שהתערובת כמעט אחידה.

  4. מוסיפים פנימה שוקולד מריר ושוקולד חלב קצוצים וממשיכים לעבד עד שהם נטמעים בתערובת. הבצק מעט רך וזה בסדר.

  5. מצננים את הבצק במקרר במשך כ-1/2 שעה.

  6. יוצרים מהבצק גלילים הדוקים בקוטר של כ-4-5 ס”מ ומקפיאים במשך כ-1 שעה, או עד שהם קפואים לחלוטין.

  7. מחממים תנור ל-175 מעלות.

  8. פורסים את גלילי הבצק לעוגיות בעובי של כ-1/2 ס”מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  9. אופים את העוגיות במשך כ-8-10 דקות או עד שהן מזהיבות ומתייצבות.

  10. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.