לןגן

שיפודי פיצה

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 02/04/2016 | 19:45
שיפודי פיצה

תקציר המתכון: שיפודי פיצה או פיצה על מקל...הילדים עפים על זה...

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון לפיצה בסיסית לכל צורה אפשרית...של חגית אלקבץ: 1 קג קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 4 כפות סוכר, 1 כף שטוחה מלח, רבע כוס שמן, 2 וחצי כוסות מים חמים.....הכל במיקסר עד שכל הבצק נצמד לוו לישה.....מקמחים מעט את הקערה, עוטפים בניילון, מעליו להניח ראש של שום( עוזר מצוין לתפיחת הבצק) ומעליו לכסות במגבת, להתפיח שעה, להוריד אוויר ולהוסיף עוד חצי שעה תפיחה. עכשין למקלות....אפשרי בכל צורה שרוצים....חילקתי את הבצק ל-4 כדורים, פתחתי כל כדור במערוך בעובי של 1 וחצי ס"מ....מרחתי רוטב וגבינה מעל, אפשרי להשחיל טבעות זיתים במקל לפני הליפוף.....וחתכתי רצועות ארוכות שאותם ליפפתי סביב המקל.....אפשרי ללפף רק את הבצק ואחר כך למרוח רוטב ומעט גבינה ושומשום מעל....איך שנוח לכן......התנור 160 מעלות עד להשחמה....בהצלחה, חגית....!!!!!