לןגן

מופלטה

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 02/04/2016 | 14:30
מופלטה

תקציר המתכון: מופלטה רכה עם עלים דקים במיוחד...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 50, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון למופלטה שלי: 1 ק"ג קמח, 2 כפות סוכר, חצי כפית מלח, 1 כפית שמרים יבשים, וכ- 2 ורבע כוסות מים חמימים..... לכסות לחצי שעה ולחלק ל- 20-25 כדורים.....את הכדורים מניחים בצלחת עם שמן ופותחים אותם לעלה הכי דק שאפשר.....שמים עלה ראשון על מחבת חמה- רצוי טפלון, וכבר פותחים את העלה השני.....ככה אחד מעל השני, וכשיש בערך 7-8 עלים להוציא על צלחת....וככה עד שמסיימים.....לכסות בניילון את כל העלים המוכנים שישארו רכים וטעימים..