לןגן

ג'חנון

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 02/04/2016 | 13:48
ג'חנון

תקציר המתכון: ג'חנון חלומי שיוצא בצבע מדהים, רך וטעים...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון לג'חנון : 1 ק"ג קמח, 1 אבקת אפיה, 2 כפות סוכר, חצי כף מלח, 2 כפות דבש (לא חייבים, זה עושה צבע יפה לג'חנון), וכ- 2 עד 2 וחצי כוסות מים חמימים....כל החומרים במיקסר או ידני, עד לקבלת בצק גמיש ואחיד...מכסים ונותנים שעה מנוחה. מחלקים את הבצק ל- 14 עיגולים, פותחים כל עלה כמה שיותר דק, אני פותחת עם שמן (להכין בערך חצי כוס שמן לפתיחה) ועם בערך חצי מרגרינה רכה אני מורחת בתוך העלה (הכמות הזאת לכל הקילו), מקפלים משני הצדדים עד לחצי ומגלגלים את כולו....בסיר הג'חנון מסדרים 3 פרוסות לחם שאותם הרטבנו מתחת לברז (ליצירת לחות ושלא ידבקו) ומעליהם נייר אפייה. את הג'חנון מסדרים שתי וערב.....בסיום פיזרתי מעל מעט סוכר חום....במרכז התנור על 100 מעלות ל- 8-9 שעות....מי שרוצה כמוני לאכול ג'חנון אחרי 4-5 שעות , אז חום התנור על 140.....בהצלחה, חגית