לןגן

בגטים/ חלות

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 02/04/2016 | 13:36
בגטים/ חלות

תקציר המתכון: בגטים מהממים ואפשרות לחלות מאותו בצק.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 7, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון לבגטים ואותו מתכון גם לחלות: את התבנית של הבגטים רכשתי ברשת "זול פעמי " ב- 32 ש"ח(4 בגטים) 1 ק"ג קמח, 1 וחצי כפות שמרים יבשים, 3 כפות סוכר, כף שטוחה מלח, 1 ביצה, חצי כוס שמן, 2 וחצי כוסות מים חמימים (הכוס מידה אוניברסלית)...כל החומרים למיקסר לערבול של 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך.....לשמן מעט ידיים ולגלגל לכדור....להתפיח שעה, להוריד אוויר ועוד התפחה של ארבעים דק'.....מחלקים את הבצק ל- 4 , מגלגלים לכדור, וכל כדור פותחים לרולדה ומגלגלים לרצועה בגודל של הבגט בתבנית....משמנים את התבנית של הבגטים, מניחים ונותנים עוד רבע שעה לתפוח....מורחים חלמון עם כף שמן זית, עושים חתכים בעזרת סכין חדה מאוד, מעט שומשום או פרג.....מניחים את תבנית הבגטים מעל תבנית התנור, בתוך התבנית של התנור שמים 3-4 קובויות קרח, כדי ליצור קראנציות בבגט מבחוץ.....בתנור חום של 180 מעלות באפייה רגילה כחצי שעה- באמצע התנור......בהצלחה....חגית...