לןגן

קרואסונים שוקולד/ ריקים

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 01/04/2016 | 16:45
קרואסונים שוקולד/ ריקים

תקציר המתכון: קרואסונים מהממים במילוי שוקולד או ריקים לבחירתכם...מהממים בטעמם!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון לקרואסונים מהממים עם שוקולד או ריקים: 900 גרם קמח (קילו פחות כוס וחצי), 1וחצי כפות שמרים יבשים, 2 וחצי כוסות מים חמים, 2 כפות סוכר, 1וחצי כפות מלח, 2 כפות שמן (רק למריחת הבצק לפני ההתפחה), 250 גרם חמאה או מחמאה ממש רכה (100 גרם לתוך הבצק ו- 150 גרם להשאיר למריחה). מערבבים את כל החומרים, אפשרי ידני לא חובה מיקסר, מכינים כדור יפה ומורחים אותו ב-2 כפות שמן מכל הצדדים, מכסים ומניחים להתפחה של שעה. מקמחים מעט משטח ומחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, פותחים כדור לעלה בעובי 1 וחצי ס"מ, ומורחים חצי מכמות החמאה/ מחמאה כלומר: 75 גרם) על כל העלה, מניחים בצד, פותחים את הכדור השני לאותו קוטר של הראשון ומכסים מעליו , מורחים את יתרת החמאה/מחמאה ומניחים מעל 2 העלים המוכנים......מהדקים טוב את הפינות , מקמחים מעט והופכים לצד השני, מקמחים גם את הצד הקדמי, מרדדים עם מערוך לעלה ממש גדול כמה שיותר, חותכים בעזרת גלגלת משולשים (בתחילה חותכים ל- 4 , וכל משולש חותכים ל-5-6 משולשים) בכל משולש מניחים קוביית שוקולד ומגלגלים עד השפיץ , ככה עד שמסיימים את כולם, מורחים חלמון של ביצה ולתנור, 180 מעלות כ- 25 דקות, איך שהם יוצאים מהתנור, למרוח דבש....הקרואסונים מהממים בטעמם,