לןגן

קובה

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 31/03/2016 | 12:02
קובה

תקציר המתכון: כופתאות סולת ממולאות בשר במרק אדום לפי נוסח כורדי

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 65 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לקובה

אופן הכנה

  1. מרק קובה בצק סולת 1 קילו סולת 2 וחצי כוסות מים מהברז 3 כפות שמן כפית מלח ללוש בהדרגה עם המים עד שנהיה בצק כמו פלסטלינה לתת מנוחה 10 דקות...מילוי 3/4 בשר טחון 4 בצלים קצוצים דק לטגן עד השחמה עם 4 כפות שמן לתבל מלח פלפל שחור להניח במסננת ולקרר... מרק לטגן בצל עד שקיפות עם כף שמן להוסיף חתיכות גזר קישואים פרוסים כמה גיבעולי סלרי 2 עלים של סלרי חתוכים עגבניה מגורדת לערבב להוסיף מים לסיר ולבשל עד רכות הירקות לתבל מלח פלפל שחור כפית פפריקה קופסת רסק עגבניות קטנה אפשר יותר למי שאוהב כף גדושה סוכר כף מרק עוף.. ליצור כדורי פינגפונג מהבצק לפתוח ולמלא בעזרת ידיים רטובות במים לסדר במגש ולשים בתוך הסיר כמות רצויה את השאר ניתן להקפיא להמשיך לבשל ולא לערבב רק לנענע את הסיר שלא ידבקו לסחוט לימון מעל ולבשל עוד 20 דקות לכבות וזה מוכן בהצלחה אורה...כול מרק יתקבל בברכה ...