לןגן

קציצות ותפוחי אדמה

מאת: אורטל , פורסם: 30/03/2016 | 10:43
קציצות ותפוחי אדמה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 70 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות

לרוטב

אופן הכנה

  1. יש להוסיף את כל המרכיבים לקציצות, לערבב ולהכין קציצות בגודל של כדור קטן.

  2. את תפוחי האדמה יש לחתוך לקוביות ולשים בינתיים בקערה עם מים.

  3. לוקחים את הפטריות ומוציאים להן את הרגליים, את הרגליים יש לקצוץ ולשמור בצד. כעת יש למלא את הפטריות בבשר. לחמם מחבת עם מעט שמן, כשהשמן רותח יש לשים את הפטריות עם הבשר הפוכות (!) כלומר החלק עם הבשר שיהיה כלפי מטה. יש לטגן למשך כ-1-2 דקות עד שהבשר משחים רק בחלקו העליון ואז להפוך את הפטריות ולתת להן עוד 1-2 דקות ואז לכבות את האש. להשאיר בינתיים במחבת.

  4. להכנת הרוטב יש לחמם שמן בסיר (רצוי סיר סוטאז', רחב של דגים), כשהשמן חם להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה. בינתיים יש לחתוך את עגבניות השרי ל-4 (או יותר.. איך שאתם אוהבים). כעת יש להוסיף את רגלי הפטריות שקצצנו ואת העגבניות, לערבב מעט ולכסות על מנת שיצאו הנוזלים מהפטריות ומהעגבניות. לערבב מדי פעם ולתת לזה בישול סה"כ של כ-5 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את רסק העגבניות, לערבב ולאחר מכן להוסיף את המים. לערבב ולהוסיף את כל התבלינים, לטעום ולהוסיף תבלינים עפ"י הצורך. לאחר שהרוטב רותח יש להוסיף את הפטריות, הקציצות שגלגלנו ואת תפוחי האדמה. צריך שהכל יהיה מכוסה במים, אבל שלא יטבע ! למלא מים שיהיה כמו בתמונה בערך...

  5. יש להנמיך את האש ולכסות למשך כ-30-40 דקות (יש לבדוק את תפוחי האדמה עם מזלג, כשהם רכים זה מוכן !) לאחר שבדקנו שתפוחי האדמה רכים יש לפתוח את הסיר חלקית על מנת לתת למים להתאדות, לא במלואם! אבל שיירד מפלס הרוטב. לא חובה כמובן, מי שאוהב הרבה נוזלים יכול ישר לאכול. מומלץ להגיש עם אורז. בתיאבון :)