תקציר המתכון: עוגת גבינה שתשגע לכן ת׳חושים... מתאימה גם לפסח עם שנוי קטן
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
לתחתית: לערבב היטב ולשטח תחתית של תבנית 26 קפיצית לאפות על חום של 180 ל10 דקות להוציא ולקרר
לאחר שהתקררה התבנית לעטוף את דפנות התבנית בפנים עם נייר אפיה שגזרתן ישר לגובה כפול של התבנית לרסס על הנייר שמן קנולה ולהדק מסביב לתבנית כמו טפט להניח בצד לחמם תנור לחום של 260 מעלות להכניס לתנור תבנית עם ליטר מים בתחתית התנור ולסגור
למלית: בקערת המיקסר על מהירות גבוהה להקציף את הגבינה עם הסוכר והקמח קליפת התפוז והתמצית להנמיך מהירות ולהוסיף את הביצים אחת אחת להוסיף בסוף את השמנת מתוקה ולהקציף עוד חצי דקה בעזרת לקקן לערבב מידי פעם את קירות הקערה במשך ההקצפה לקבלת מרקם חלק לשפוך מעל התחתית האפויה בתבנית ולאפות במדף אמצעי בתנור ל10 דקות על חום של 260 ( לא להילחץ הכול בסדר כן 260)
לאחר עשר דקות לאפות שעה על חום שהורדתן ל120 מעלות ולאפות שעה לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בפנים 35 דקות להוציא ולקרר ל2 שעות בחוץ לא במקרר
להכין את הגלייז אננס: להביא לרתיחה את כל המצרכים ולערבב בצורה מתמדת לדקה או שתיים עד לקבלת סירופ שקוף וסמיך אם רוצים גלזורה חלקה אז לסנן לפני ששופכים מעל העוגה או ללא סינון לקרר ולשפוך מעל העוגה שהתקררה שעתיים בחוץ לקשט עם שוקולד מריר מומס שעורבב עם מעט שמנת מתוקה ולטפטף מעל בעזרת כף בצורות אומנותיות
להכניס למקרר לקירור מוחלט
בהצלחה ובתיאבון