לןגן

רולדת קצפת

מאת: גלית , פורסם: 28/03/2016 | 10:25
רולדת קצפת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

רכיבים לבסיס

רכיבים לקצפת

רכיבים לציפוי

אופן הכנה

  1. להפריד 3 ביצים גדולות,להקציף חלבונים בלבד 4 דקות במהירות גבוהה.להוסיף 2 כפות סוכר ולהמשיך להקציף מספר דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  2. מאיטים את הקצב ומוסיפים 3 חלמונים,כף שמן,כף שוקולית עד שהכל מתערבב.

  3. מפסיקים את המיקסר, מוסיפים כף קמח מנופה ומערבבים בתנועת קיפול עם הלקקן.

  4. משמנים נייר אפיה בתבנית תנור ומשטחים את התערובת ביטב על כל שטח הנייר.אופים 12-14 דקות ב-160 מעלות,מוציאים ומצננים.

  5. מקציפים שמנת מתוקה,כוס חלב ופודינג וניל.מורחים קצת ריבה שכבה דקה על העוגה. מורחים 3/4 מהקצפת ומתחילים לגלגל לרולדה.תוך כדי גלגול מוציאים את נייר האפיה,מגלגלים ומורודים תוך כדי שמחזיקים בנייר ומגלגלים לרולדה.

  6. מורחים מעל הרולדה את שאר הקצפת ומגרדים שורה אחת של שוקולד מריר מעל / שופכים רוטב שוקולד.