לןגן

קרמבו וניל קלאסי

מאת: גלית , פורסם: 28/03/2016 | 08:29
קרמבו וניל קלאסי

תקציר המתכון: בתור חובבת גדולה של ממתקים קנויים, אין ספק שהממתק האהוב עלי ביותר הוא קרמבו. אני אוהבת להכין את הקרמבו על עוגיית חמאה ביתית פריכה, אבל בהחלט אפשר להשתמש בעוגיות קנויות שאתם אוהבים. המילוי הוא מרנג איטלקי שמצריך אמנם שימוש במדחום, אבל לא באמת מסובך להכין אותו, ומעל הכל ציפוי שוקולד מבריק ודקיק.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לעוגיה

רכיבים למרנג איטלקי

רכיבים לציפוי

אופן הכנה

  1. עוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, קמח, וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורה של דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות או עד שהן מזהיבות. מצננים לחלוטין לפני הזילוף. מרנג איטלקי: בקערת מיקסר שמים יחד חלבונים ומלח. בסיר קטן שמים סוכר ומים ומחממים עד להמסה של הסוכר ועד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של כ-115-118 מעלות. במהלך ההכנה, כשהסירופ מגיע ל-105 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. כשהסירופ מוכן מסירים מהאש, מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים אותו לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה מאוד, בזרם דק. מקציפים את המרנג במשך 6-10 דקות או עד שהוא יציב מאוד והקערה מרגישה נעימה למגע. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הוניל. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס"מ ומזלפים תלולית נדיבה על גבי כל עוגיה. מצננים את העוגיות במקפיא במשך כשעה. ממיסים את השוקולד ושמים בתוך כוס גבוהה. מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב. טובלים את הקרמבו בתוך השוקולד המומס, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים על התבנית להתייצבות. מצננים כ-10 דקות במקפיא ומגישים. הערות, הארות ותוספות: במקום שוקולד מריר אפשר לצפות בשוקולד חלב או לבן. אפשר לקשט את הקרמבואים מיד לאחר הציפוי באגוזים קצוצים, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות.