לןגן

סיגרים מתוקים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 25/03/2016 | 16:57
סיגרים מתוקים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 25, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לבצק

רכיבים למילוי

רכיבים לסירופ הסוכר

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: שמים בקערה את המים, שמן וחומץ ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לחלק לכדורים קטנים ולתת לנוח רבע שעה. לוקחים כל כדור ומרדדים לעלה דק בקצה שמים את המילוי ומגלגלים. חשוב מאד שבזמן הטיגון להניח את הסיגרים בעדינות בשמן. לטגן עד לקבלת צבע זהוב.

  2. אופן הכנת המילוי: במעבד מזון שמים את השקדים, האגוזים והצימוקים וטוחנים. שמים בקערה את האגוזים הקצוצים מוסיפים את הריבה ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.

  3. אופן הכנת הסירופ: בסיר שמים את כל חומרים הסירופ מרתיחים מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת סירופ צמיג. טובלים את הסיגרים הקרים בסירופ החם, מפזרים למעלה שומשום או סוכריות צבעוניות.