לןגן

דקדקות מיט שוקולד

מאת: מירב אובנטל, פורסם: 24/03/2016 | 10:28
דקדקות  מיט שוקולד

תקציר המתכון: כולם מעלים תמונות ומתכונים של אוזניים, אני דווקא את מה שסמוך אליהן ואת אלו שמככבות כמעט כמעט כל השנה לצד הקפה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 50, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקציפים את הביצים השלמות והלא שלמות עם הסוכר מספר דקות

  2. עוצרים את הערבול מכניסים את כל החומרים לקערת המקסר ומערבלים מספר ערבולים בודדים - עד לאיחוי כל החומרים

  3. את תבנית מרופדת בנייר פרגמנט, מוצאים, בידיים רטובות את התערובת מסדרים ב2 רולדות - גובה ורוחב הרולדה ישפיע על גודל העוגיה הסופית

  4. אופים חום בנוני עד שמשנה את הצבע בערך 20 דקות מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין, רצוי מספר שעות

  5. פורסים את הרולדה בסכין טובה פרוסות דקות. עדיף מסדרים על תבנית מחוררת או על הרשת (אם אין אז מתפשרים על תבנית רגילה) אופים על חום נמוך, יותר נכון מיבשים את העוגיות, הזמן בערך חצי שעה, צריך לבדוק לעיתים קרובות.

  6. מוציאים מהתנור כששינה את הצבע באופן משמעותי

  7. טועמים אחרי ששוב מתקרר, אם עדיין רך ניתן להחזיר לתנור

  8. אוכלים צמוד לקפה ומחלקים לכמה שיותר כדי להשוויץ ((: