לןגן

שבקיה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 23/03/2016 | 15:11
שבקיה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 60, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לבצק:

רכיבים לסירופ:

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הסירופ: לערבב את כל החומרים ביחד עד לקבלת סירופ צמיג.

  2. אופן הכנת השבקיה: בקערה שמים מים, שמן וסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עד לקבלת בצק רך ושמנוני. מניחים לנוח בערך 20 דקות. יוצרים עיגולים בגודל של פינג פונג, מרדדים לצורת מלבן חותכים פסים בתוך מלבן לא עד הסוף כדי שתיווצר רשת. את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק. אח"כ טובלים בסירופ הסוכר מפזרים מעל שומשום או סוכריות צבעוניות.