לןגן

ג'חנון

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 22/03/2016 | 01:19
ג'חנון

תקציר המתכון: ללא חמאה וללא מרגרינה...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

פתיחת הבצק והגלגול

אופן הכנה

  1. לאחר שערבבתן את המצרכים של הבצק לכדור לכסות במגבת מטבח לחה ולתת לנוח חצי שעה... ללוש שוב לישת שבשבת ולתת מנוחה של עוד חצי שעה... לחזור על הפעולה עוד 3 פעמים בכדי לפתח את הגלוטן ויצאו לכם עלים יפים. ואווריריים.

  2. לקרוץ 10 כדורים משומנים , ולהניח על תבנית או מגש לכסות לשעה

  3. לקחת כדור ולפתוח בעזרת ידיים משומנות עד שיהיה דק למרוח עם שמן ... לגלגל כמו רולדה

  4. לחזור על אותו אופן עם שאר הכדורים

  5. לאחר שגיגלגתם לרולדות לעטוף כל אחד בניפרד ולמקפיא ( אני לא אפיתי את כולם לקחתי את הכמות שרציתי) יכול להישאר במקפיא עד חודש ימים להוציא מהמקרר מספר שעות לפני בכדי להפשיר או להניח במקרר לפני שמניחים בסיר להוריד את הניילון ...לשמן את הסיר ולהניח אחד ליד השני

  6. במקום לחם שמתי בתחתית הסיר פרוסות של תפוחי אדמה

  7. לחמם תנור על חם של 115 מעלות להניח את הסיר במדף אמצעי ל8-10 שעות....

  8. #### המתכון נמדד עם כוס וכפיות מדידה אוניברסליות לא חד פעמית!!!!