לןגן

סינמונבנס *** מאפוני קינמון

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 17/03/2016 | 11:59
סינמונבנס *** מאפוני קינמון

תקציר המתכון: עילפון חושים....

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

הבצק

אופן הכנה

  1. במיקסר להקציף עם וו גיטרה את החמאה והסוכר על בינוני 2-3 דקות

  2. להוסיף בהדרגה את החלמונים להטמעה מהירה

  3. להוסיף את החומץ תמצית וניל והשמנת חמוצה בהדרגה

  4. להוסיף את השמרים ( מחית)

  5. ותוך כדי ערבוב בעזרת מרית לנקות את דפנות הקערה

  6. בקערה גדולה לערבב קמחים והמלח

  7. להוסיף בהדרגה ולהמשיך לישה של 2-3 דק או עד שהבצק ניקה את הקערה

  8. להעביר למשטח מקומח מעט וללוש ביד 5 דקות

  9. להניח בקערה לכסות היטב בניילון ניצמד ומעל עם מגבת מטבח לחה

  10. ולתת לנוח ל3-4 שעות או לכל הלילה במקרר או עד שהכפיל את עצמו

  11. אם היה במקרר לתת לו להגיע לטמפ חדר

  12. על משטח מקומח מעט לרדד לאורך של 45 סמ אורך והגובה 20 סמ

  13. למרוח שכבה דקה של חמאה רכה מאוד ( ראו תמונה)

  14. לפזר מעל שכבה יפה של תערובת הסוכר קינמון והמלח (ראו תמונה)

  15. להתחיל לגלגל בצורה הדוקה ובעדינות לצינור ארוך

  16. לחלק לחצי ואז כל חצי לחתוך לשש פרוסות שוות

  17. בתבנית מאפינס גודל רגיל (קוטר של 7-7.5 סמ 12 יחידות

  18. לשמן כל גומחה ולהניח פרוסת בצק ולדאוג שהיא מהודקת

  19. לכסות בנייר ניילון ולתת התפחה כפולה

  20. לחמם תנור ל180 מעלות

  21. לאפות ל22-24 דרות

  22. להוציא ולהבריש מיד עם חמאה מומסת ( החמאה הרכה שנותרה מהמילוי)

  23. ולצפות בתערובת הסוכר שנותרה מהמילוי

  24. אפיה נעימה ובתיאבון

  25. *****אפשר להכין קמח לחם בבית גם

  26. לכל כוס קמח רגיל לערבב כף אבקת גלוטן לערבב היטב ולאכסן בשקית עם סגירה או קופסא

  27. ***אם אין לך קמח לחם אז תוסיפי כוס נוספת של רגיל

  28. אפיה נעימה ובתיאבון

  29. #### המתכון נמדד עם כוס וכפיות מדידה אוניברסליות לא חד פעמית!!!!