לןגן

רולדה חגיגית

מאת: ורד דרור, פורסם: 23/04/2015 | 12:52
רולדה חגיגית

תקציר המתכון: פשוטה להכנה ותמיד חגיגית

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

בצק

מילוי

ציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: להפריד ביצים, להקציף את החלבונים+הסוכר, להוסיף את החלמונים, הקמח וגרידת הלימון ולערבב בתנועות קיפול לבצק חלק. לשטח בתבנית על נייר על נייר אפייה ולאפות כ-15 דק' בחום בינוני.

  2. כשהבצק אפוי, להוציא מהתנור להניח הפוך על מגבת, לקלף את הנייר מעליו, ולגלגל אותו עם המגבת לגלילה, להניח להתקרר.

  3. מילוי: להקציף את שמנת מתוקה + פודינג וניל +חלב. למלא את הגלילה שהתקררה.

  4. ציפוי: להמיס את השוקולד עם החמאה במיקרו לדקה, כשהשוקולד נמס לערבב לבלילה חלקה ולצפות שכבה מעל הרולדה .

  5. למרוח את שארית הקצפת למעלה, מעל השוקולד, לכסות את כל הגלילה.

  6. לצנן במקרר כשעה.