לןגן

אוזני המן שוקולד במילוי חלבה

מאת: לילך טייב, פורסם: 13/03/2016 | 23:37
אוזני המן שוקולד במילוי חלבה

תקציר המתכון: אותה הגברת בשינוי אדרת. אוזני המן שוקולדיות חגיגיות ומעניינות והכי חשוב טעימותתת...

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 60, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק שוקולד:

למילוי:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. לבצק שוקולד: ממיסים חמאה עם השוקולד המריר במיקרוגל או בסיר כפול על הדים, מצננים. מנפים קמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את השוקולד המומס לקמח ומוסיפים גם את הקקאו, אבקת הסוכר והמלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.

  2. מוסיפים חלמון ומים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד.

  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ, בעזרת כוס קורצים עיגולים.

  4. במרכז כל עיגול מניחים כמות של כפית מממרח החלבה וסוגרים למשולש. (ניתן להעזר בתמונות שלבי ההכנה של אוזני המן הרגילים שנמצאים בספר המתכונים שלי בקטגורית עוגיות). חשוב להדק את הקצוות היטב שאוזני ההמן לא ייפתחו במהלך האפייה.

  5. מניחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך 20-30 דקות.

  6. לקישוט: ממיסים שוקולד לבן, מערבבים היטב עם כף שמן אחת, מעבירים את השוקולד המומס לשקית אוכל קטנה, עושים בקצה חור פיצפון ומזליפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן. מצננים את האוזניים המקושטות כ-10 דקות במקפיא להתייצבות השוקולד.