לןגן

אוזני המן

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/03/2016 | 23:17
אוזני המן

תקציר המתכון: אוזני המן מבצק משובח, כי פורים כבר קרב ובא!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 80, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק:

מלית לבחירה:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. מנפים לתוך קערה את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר וניל והסוכר ומערבבים הכל יחד.

  2. ממיסים את החמאה על האש, מצננים מעט ומוסיפים לקערה של הקמח, מוסיפים גם את השמן והמיץ תפוזים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק רך וגמיש.

  3. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים, מניחים בצד ונותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה.

  4. מקמחים משטח עבודה. מרדדים כל כדור בצק בעזרת מערוך לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

  5. בעזרת כוס קורצים עיגולים. מורחים כל עיגול בביצה הטרופה ושמים כפית מהמלית שבחרתם במרכז כל עיגול-בצק ומקפלים את השוליים כלפי המרכז, לצורת משולש (ניתן להעזר בתמונות שלבי ההכנה). מהדקים היטב את שולי הבצק זה לזה בכדי שלא יפתח בזמן האפייה.

  6. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך 20-30 דקות. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל כל אוזן המן.

  7. פורים שמח לכולם מלילך:-)