לןגן

עוגה במיקרוגל - שוקולד

מאת: מירי גולני, פורסם: 12/03/2016 | 19:56
עוגה במיקרוגל - שוקולד

תקציר המתכון: עוגה קלה ומהירה להכנה, 7 דקות אפייה. ותודה לרונית פרץ על המתכון הנפלא

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מצרכים לעוגה

מצרכים לציפוי גנאש

אופן הכנה

  1. הכנת העוגה : מערבבים בקערה את הביצים, מוסיפים את הסוכר, השוקולית, הקקאו והקמח. מערבבים טוב שלא יהיו גושים. מוסיפים את השמן ולבסוף את המים הרותחים. הבלילה דלילה וזה בסדר. לשפוך את התערובת לתבנית סיליקון. אם אין תבנית כמו בתמונה ניתן להשתמש בתבנית סיליקון עגולה. לאפות במיקרוגל 6-7 דקות תלוי במיקרוגל. אפשר גם לאפות בתנור כ-45 דקות על 175 מעלות. בגמר האפייה להוציא את התבנית מיד ולקרר את העוגה. לדקור את העוגות בקיסמי שיניים כדי שהגאנש יחדור גם לתוכן. אחרי האפייה אני משחררת לאט את העוגות מתבנית הסיליקון (זהירות, תבנית הסיליקון מאוד מאוד חמה) והופכת את תבנית הסיליקון לתוך תבנית חד פעמית עגולה. כשהעוגות בתבנית החד פעמית, אני מורחת עליהן את קרם הגאנש. מכניסה למקרר לשעתיים. אח"כ מעבירה את העוגות מהתבנית החד פעמית לצלחת הגשה ומקשטת אותן.

  2. הכנת הציפוי : בזמן שהעוגה מתקררת להכין בסיר קטן (או בקערה במיקרוגל) את ציפוי הגאנש. להוציא את העוגה מהתבנית ולצפות אותה בציפוי הגאנש ולקשט...