לןגן

עוגיות בצורת דובי

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 09/03/2016 | 13:54
עוגיות בצורת דובי

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 18, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק השוקו

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערה מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר לתערובת אוורירית מעט. מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים לאיחוד החומרים. בקערה נפרדת שמים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה לתערובת ומערבבים עד שמתאחד לבצק רך ונעים. מוציאים חצי מכמות הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך חצי שעה. מוסיפים את הקקאו לשארית הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק שוקולד אחיד וחלק. אפשר להמיס שוקולד מריר או חלב ולערבב בבצק ולחלק כף קקאו עם 50 גר' שוקולד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור לחצי שעה.

  2. מוציאים את בצק השוקולד מרדדים לבצק לא דק במיוחד וקורצים עיגולים בעזרת חותכן עגול או כוס. מוצאים את הבצק הלבן מהמקרר ומרדדים, בעזרת חותכן עגול או כוס יותר קטנים קורצים עיגולים. מניחים את העיגולים החומים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. חותכים את העיגולים הקטנים שקרצנו באמצע ל-2 חלקים. מצמידים את החצאים של הבצק לעיגול בצק השוקולד ויוצרים "אוזניים לדובי". יוצרים בעזרת הידיים כדור קטן מהבצק הלבן גודל של גולה. לוקחים את הכדור ומניחים בתחתית עיגול בצק השוקולד ולוחצים בעזרת הידיים בכדי לשטח אותו ליצירת "אף לדובי". יוצרים בידיים כדורים קטנטנים מהבצק הלבן, ליצירת "עיניים לדובי". לוקחים 2 כדורים ומניחים מעל "האף", משטחים קלות עם הידיים. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות, או עד שהעוגיות סדוקות מעט ויציבות, והאוזניים מעט זהובות.

  3. לאחר שהעוגיות התקררו מקשטים את הדובי. שמים את השוקולד המומס בתוך שקית אוכל קטנה לכיוון השפיץ. יוצרים חור קטנטן בשקית ומזלפים עיניים לדובי ומציירים לו אף כמו בתמונה.