לןגן

חלה עגולה מתוקה לראש השנה ולשאר ימות השנה

מאת: אמא גלית , פורסם: 08/03/2016 | 02:55
חלה עגולה מתוקה לראש השנה ולשאר ימות השנה

תקציר המתכון: לפני 16 שנה עברנו לארה"ב ולא מצאנו בחנויות חלה בטעם ובמרקם של הארץ. הלחמים היו שונים ולא מוכרים. החלטתי לאפות חלות, למרות שמעולם לא אפיתי בארץ, אבל כאן זה היה מחייב מציאות...אין כמו החלות האלו - ריחניות וטעימות כל כך...בתיאבון

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את הקמח והשמרים

  2. מוסיפים שמן, ביצים, מלח, סוכר ומים (בהדרגה עד 2 כוסות)

  3. משמנים את הקערה ומורחים על הבצק

  4. מתפיחים

  5. מחלקים ל-20 כדורים

  6. מסדרים בתבנית את הכדורים ובאמצע (על אחד מהכדורים) שמים קערה קטנה מחרס

  7. נותנים לנוח כ-10 דקות

  8. מורחים בביצה

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

  10. אופים עד לצבע שאתן אוהבות

  11. מוציאים ומורחים מי סוכר

  12. ממלאים את הקערה בדבש או ריבה ומגישים

  13. בתיאבון :)