לןגן

לזנייה עם בשר

מאת: לילך טייב, פורסם: 07/03/2016 | 15:04
לזנייה עם בשר

תקציר המתכון: לזנייה בגירסה בשרית, כשתתחילו לאכול לא תירצו להפסיק.

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ממלאים סיר בינוני במים, ממלאים כשלושת רבעי סיר, ומביאים לרתיחה. מניחים בסיר 4 דפי לזנייה, כאשר דף אחד לאורך ואחד לרוחב וכן הלאה. מבשלים עד להתרככות דפי הלזנייה, כך עושים עם שאר הדפים, כאשר בכל פעם מבשלים 4 דפים יחד.

  2. תוך כדי בישול דפי הלזנייה מתחילים להכין את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבשר הטחון. עם מזלג מפוררים את הבשר תוך כדי בישול. מוסיפים את שאר המרכיבים והתיבול, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהבשר מבושל טוב.

  3. ההרכבה: מרפדים תבנית אלומיניום, חד פעמית, בינונית ב-4 דפי לזנייה, מורחים מעל רבע מכמות רוטב הבשר. מניחים שיכבה נוספת של דפי לזנייה ושוב מורחים במעט רוטב בשר וכן הלאה עושים כ-4 שכבות. על השכבה העליונה מורחים רוטב ללא בשר שמשאירים בצד קודם לכן.

  4. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, צריך שיהיה מכוסה היטב מכל הצדדים. ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. מוציאים ומגישים חם. בתיאבון!!!