לןגן

סופרה עוגת סולת טוניסאית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 06/03/2016 | 20:28
סופרה עוגת סולת טוניסאית

תקציר המתכון: הסופרה המיוחדת שאימי ז"ל הייתה מכינה לנו לשבת. טעים טעים.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן הכנת העוגה: בקערה שמים את הסולת והקמח ומערבבים, מחממים את השמן עד לידי רתיחה ושופכים על הסולת והקמח ומערבבים עד לקבלת גבשושים קטנים, מוסיפים את הסוכר והביצה מערבבים, מוסיפים את יתר החומרים, מחממים את מיץ התפוזים ומוסיפים על עיסת הסולת והקמח מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את עיסת הסולת. מפזרים מעל שומשום, חותכים את העוגה למעוינים. אופים בתנור בחום בינוני עד להזהבת העוגה.

  2. הכנת הסירופ: בסיר שמים סוכר, מיץ מחצי לימון, מי ורדים סוכר וניל ומים לכיסוי הסוכר לערבב את כל החומרים עד לקבלת סירופ צמיג. לאחר שהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ החם על העוגה החמה מחכים מעט עד שהסירופ ייספג בתוך העוגה.