לןגן

מאפה במילוי טונה, זיתים וביצה

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 21/04/2015 | 21:41
מאפה במילוי טונה, זיתים וביצה

תקציר המתכון: מאפה מבצק רך במיוחד במילוי רוטב פיצה, ביצה, טונה וזיתים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבצק; 2 כוסות מים, כוס שמן, אבקת אפייה אחת, כפית סוכר וכפית מלח( את המלח לשים בסוף) לערבב ולהוסיף קילו קמח וללוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך. לא צריך להתפיח, מיד לרדד על משטח מקומח ולהכין צורה רצויה... המילוי: לטגן רצועות בצל ולשים בקערה, להוסיף טונה, זיתים שחורים או ירוקים ( טבעות) ולערבב. אני שמתי רוטב פיצה שהכנתי ( אפשר גם רוטב מוכן) מעט מן המילוי ופלח מביצה קשה. רוטב פיצה: לטגן בצל 1 קצוץ עד השחמה ולהנמיך את הלהבה, להוסיף חצי כף פפריקה אדומה ולטגן מעט, להוסיף 4 עגבניות מגורדות, רסק 1 קטן, מלח, כף סוכר, ואורגנו ולבשל חצי שעה עד שנגמרים הנוזלים. למרוח על המאפה ביצה ושומשום ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד שמשחים..