לןגן

חמין עם חיטה עם בשר

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 05/03/2016 | 19:15
חמין עם חיטה עם בשר

תקציר המתכון: חמין חיטה טעים קל להכנה עשיר בטעמו הפיקנטי והמיוחד מהתבלינים. פשוט מושלםםם.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבשר לקוביות. פורסים את הבצל ומטגנים בשמן. מוסיפים את שיני השום השלמות (אני חורצת את השום כדי שיוציאו יותר טעם), וכשהן מזהיבות מוסיפים מלח, בהרט, פלפל שחור, קינמון, פפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים. מוסיפים את העגבניה החתוכה לפלחי ואת קוביות הבשר. מערבבים ומטגנים כך שהבשר יצופה בתבלינים. מוסיפים את החיטה ומערבבים. מוסיפים את המים (אני משתמשת בכוס חד פעמי לשתייה חמה) ומערבבים. מבשלים על אש בינונית ומנמיכים, מבשלים עד שכל המים נספגים בתבשיל בערך 30 דקות. חותכים את תפו"א לרבעים ומוסיפים לתבשיל, מבשלים עוד רבע שעה, אם חסר מים מוסיפים בערך עוד כוס. שמים ביצים לפי מס הסועדים, מעבירים לתנור בחום של 150 מעלות למשך הלילה. יוצא טעים והריח משגע. יאמי....