לןגן

חצפורי

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 21/04/2015 | 17:13
חצפורי

תקציר המתכון: אחד הדברים הטעימים של המטבח הגיאורגי!!!! פשוט מעדןןןן....בקלי קלות!!!!!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 3 וחצי כוסות קמח.. כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית.. כף סוכר.. כפית מלח..1 כוס חלב פושר...2 כפות שמן.. או 50 גרם חמאה מומסת...ללוש לבצק נעים ורך...להתפיח שעה....לחלק לחמש כדורים ולהניח עשר דקות...לרדד כל כדור ולמלא בגבינה צהובה ..גבינה מלוחה.. גבינת חמד.. ולשים ריבוע של חמאה בפנים.. מה שבא...לסגור לכדור.. ולרדד עם מערוך קצת את הכדור.. למרוח בחלמון עם כפית מים.. ו 30 גרם חמאה מומסת...לאפות על 200 מחומם מראש עשר דקות.. ולהוריד ל 170 מעלות עד שמזהיב...שזה יוצא מהתנור למרוח שוב חמאה רכה...היא תימס כבר מהחום!!!