לןגן

לחמעבעג'ין

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 21/04/2015 | 16:48
לחמעבעג'ין

תקציר המתכון: טוב אתם לא מבינים כמה טעים...אמאאאא..סוף סוף..לחמעבעג'ין לא קרש....

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלוש וחצי כוסות קמח..חצי שקית שמרית..או כף שמרים יבשים..או חצי קוביה שמרים...כף סוכר..כפית מלח...רבע כוס שמן זית...אחד ורבע כוס מים....הכל מדובר על כוס חד פעמי רגילה...ללוש טוב...לבצק אחיד..לעטוף את הבצק בשמן...ולתת לו לתפוח עד פי אחד ורבע...המלית:..לטגן בצל קצוץ להעביר לקערה...לחתוך שתיי עגבניות להוסיף לקערה..וצרור פטרוזיליה קצוצה...כף וחצי רסק..לערבב הכל...להוסיף 300 גרם בשר טחון..כף שמן זית..פפריקה מתוקה וחריפה מלח פלפל..וכף מיץ לימון..לעסות טוב טוב את הבשר בתערובת..ולהכניס למקרר...שהבצק תפח לחלק לשמונה תשעה כדורים...להדליק את התנור ל 220 מעלות...שיתחמם...לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק בעובי סנטימטר....להעביר לתבנית עם נייר אפייה...לחורר כמה חורים עם מזלג..שלא יתפח...לטפטף כמה טיפות שמן זית..לקחת מתערובת הבשר ועם כריות האצבעות להדביק את הבשר...להכניס לתנור לעשר עד חמש עשרה דקות..להוציא לשים אחד על השני על מגבת ולכסות עם המגבת...שייתרכך...כל פעם שמוציאים מהתנור שמים על הערמה ומכסים במגבת..גודל הכדורים..הם של פינג פונג...בתאבוןןןן