לןגן

פילה אמנון ברוטב אדום חריף

מאת: ורד דרור, פורסם: 05/03/2016 | 10:08
פילה אמנון ברוטב אדום חריף

תקציר המתכון: להגיש עם חלה טרייה על-יד (לא בטוח שאחת תספיק:-)) טעים גם עם נסיכת הנילוס

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להשרות את הדג בקערה עם מיץ לימון ומלח גס כרבע שעה

  2. לחתוך את הגמבות והעגבניות לקוביות, לקצוץ את הכוסברה, רק את הגבעולים, לקלף את שיני השום ולחצות אותם, לפרוס את הפלפל החריף , להכניס את כל הירקות לסיר מחומם ולאדות כ-10 דק' מכוסה, לערבב מדי פעם, אם רוצים חריף מאד להוסיף גם את גרעיני הפלפל החריף.

  3. לשטוף היטב את חתיכות הדג, ליבש בנייר סופג ולהניח על הירקות, לכסות במכסה ל-5 דק' עד שהדג מלבין. לערבב בכוס את השמן והתבלינים להוסיף מים רותחים עד למעלה ולשפוך מעל הדג, להוסיף עוד כ-1/2 כוס מים, שיהיה מספיק רוטב אך לא דליל מדי, לקצוץ את עלי הכוסברה ולפזר מעל הדג בנדיבות, לכסות ולבשל בחום בינוני 20 דק'.