לןגן

פאי ברוקולי

מאת: לימור אלבכור , פורסם: 23/02/2016 | 13:43
פאי ברוקולי

תקציר המתכון: שקית ברוקולי קפוא שנקנתה בסופר מצאה את דרכה לפאי מדהים וטעים

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים כוס הגבינה הצהובה, חצי כפית מלח, 2 כפות קמח 1 כפית חרדל עד שנוצרת תערובת פירורית, מוסיפים 100 גרם החמאה מערבבים לתערובת אחידה ומשטחים בעזרת הידיים בתבנית פאי, יוצאת שיכבה דקה, יש לדאוג לשיכבה אחידה שתכסה את כל הבסיס ובגלל זה עדיף להשתמש בידיים, אתם תתפלאו איזה הבדל יש בין שיטוח בידיים לבין שימוש במרית או בכף.

  2. מחממים במחבת 2 כפות חמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כמעט עד להשחמה, מוסיפים את הברוקולי ומטגנים עוד כ 2-3 דקות, מפזרים מעל מלח וממשיכים לטגן, מוסיפים קמח שמנת, ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.

  3. מסירים מהאש מעבירים לקערה מוסיפים ביצים מערבבים היטב את הביצים במהירות שתיווצר תערובת אחידה.

  4. מעבירים לתבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל – 200° במשך 15 דקות, מנמיכים את החום של התנור ל – 190° ואופים עוד כ – 20 דקות או עד שהפשטידה משחימה. מגישים חם!!