לןגן

עוגת תפוזים

מאת: מירי גולני, פורסם: 20/02/2016 | 08:02
עוגת תפוזים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לתבנית בגודל 22 או אינגליש קייק

לתבנית בגודל 24 או קוגלהוף מסיליקון

אופן הכנה

  1. לערבב את כל המצרכים ולאפות 20 דקות בחום 175

  2. מכינים סירופ מיד כשמתחילים באפיית העוגה

  3. שופכים לסיר קטן 1/3 כוס מיץ תפוזים + כף סוכר, (לתבנית גדולה יותר מאינגליש קייק שמים 1/2 כוס מיץ) מרתיחים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מצומצם כמעט לחצי

  4. להוציא את התבנית מהתנור ומזלפים על העוגה 2-3 כפות סילאן תלוי בקוטר העוגה. מעל לסילאן לפזר שקדים קצוצים (לא מתאים לתבנית קוגלהוף)

  5. להחזיר את התבנית לתנור ולאפות עוד כ- 10 עד 15 דקות לבדוק בשיטת הקיסם אם הוא יוצא עם פירורים

  6. כשהעוגה מוכנה ומוציאים אותה מהתנור, דוקרים עם קיסם שיניים ושופכים עליה מיד את הרוטב הפושר