לןגן

סמבוסק במילוי גבינה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 15/02/2016 | 20:31
סמבוסק במילוי גבינה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לבצק:

רכיבים למילוי:

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: שמים את הקמח המנופה בתוך קערה ומוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את השמרים והשמן מערבבים ולשים לבצק אחיד תוך הוספת המים אם חסר מים מוסיפים עוד. משהים להתפחה במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  2. אופן הכנת המילוי: שמים בקערה את הגבינה המלוחה עם הגבינה הלבנה והקמח ומערבים היטב.

  3. אופן הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים על כל עיגול כף מהמלית, מקפלים ומהדקים היטב. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. עורכים בתבנית את הסמבוסק ומורחים עליהם את הביצה הטרופה. מפזרים מעל שומשום ואופים בחום בינוני 25-30 דקות עד שמקבלים צבע זהוב.