לןגן

סמבוסק במילוי בשר

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 15/02/2016 | 20:09
סמבוסק במילוי בשר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק:

מרכיבים למילוי:

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: שמים את הקמח המנופה בתוך קערה ומוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את השמרים והשמן מערבבים ולשים לבצק אחיד תוך הוספת המים אם חסר מים מוסיפים עוד. משהים להתפחה במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  2. אופן הכנת המילוי: מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את הבשר הטחון ומערבים, מוסיפים את התבלינים ואת עשבי התיבול ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מוכן, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים.

  3. אופן הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים על כל עיגול כף מהמלית, מקפלים ומהדקים היטב. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. עורכים בתבנית את הסמבוסק ומורחים עליהם את הביצה הטרופה. אופים בחום בינוני 25-30 דקות עד שמקבלים צבע זהוב.