לןגן

עוגת שמנת

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/02/2016 | 14:02
עוגת שמנת

תקציר המתכון: עוגת שמנת מעלפת מכינה לשבועות או לשבת נהדרת והילדים לא מוותרים עליה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: בקערה שמים את המרגרינה במקום המרגרינה אפשר להחליף בחמאה והסוכר ומערבבים מוסיפים את הביצים וסוכר הוניל ומערבבים מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך.

  2. מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3 ואופים כל חלק בנפרד בחום בינוני עד להזהבה.

  3. את 1/3 הבצק האפוי לפורר לפירורים.

  4. אופן הכנת המלית: בקערה שמים את המרגרינה אפשר להחליף בחמאה סוכר וסוכר וניל ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את השמנת ומערבבים לקרם חלק.

  5. שופכים את המלית על הבצק המוכן ומפזרים למעלה את פירורי הבצק שהכנו.

  6. מכניסים למשך לילה במקרר עד להתייצבות העוגה.