לןגן

עוגיות יו יו

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 10/02/2016 | 20:56
עוגיות יו יו

תקציר המתכון: עוגיות הטבולות בדבש מכינים לפורים ולחינות טעימות מאד

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לעוגיות

רכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן הכנת היו יו: בקערה גדולה מערבבים שמן, סוכר, ביצים, אבקת אפיה, סוכר וניל וגרידת קליפת תפוז, לאחר מכן מוסיפים את קמח ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים. לוקחים פיסת בצק מגלגלים לצורת נקניקים קטנים בעובי 1 ס"מ, חותכים לחתיכות של כ-10 ס"מ ומחברים את הקצוות ליצירת עוגיות בצורת טבעות. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את העוגיות עד לקבלת גוון זהוב, מוציאים מהשמן ומניחים להתקרר. כשהעוגיות מתקררות טובלים בתוך סירופ ומפזרים סוכריות צבעוניות.

  2. אופן הכנת הסירופ: לערבב את כל החומרים ביחד עד לקבלת סירופ צמיג.