לןגן

דובלה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 10/02/2016 | 20:31
דובלה

תקציר המתכון: עוגיות שושנים טוניסאיות שמכינים בפורים ובחינות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הדובלה: בקערה גדולה מערבלים את הביצים ומוסיפים את אבקת האפייה, מוסיפים קמח תוך ערבוב ולישה, הבצק צריך להיות נעים לעבודה ולא דביק. חותכים את הבצק ל-6-7 פיסות ומכסים במגבת נקיה. מפזרים קורנפלור על משטח עבודה ומרדדים חלק אחד מהבצק. מרדדים את העלה תוך פתיחתו לעלה דק ושקוף. תוך כדי עבודה בוזקים קורנפלור מעל הבצק ומתחת לבצק, ממשיכים לרדד אותו עד לקבלת עלה דק וחלק. חותכים את עלה הבצק לרצועות ברוחב של 2 ס"מ. מחממים שמן בסיר עמוק ומנמיכים את הלהבה לבינונית. לוקחים רצועת בצק וכורכים אותה על כף רגילה בצורה רופפת. מכניסים את רצועות הבצק לתוך השמן החם ומצמידים אותה קרוב לדפנות הסיר. מחזיקים כמה שניות (מסובבים את הכף בתוך השושנה כדי לעצב את צורתה) עד שהיא נפתחת בתוך השמן. במידה והשושנה נפתחת מהר מדי מצמידים שוב את הכף קרוב לדופן הסיר ומעצבים מחדש את השושנה. כשהשושנה מקבלת גוון זהוב, מוציאים אותה מהשמן. טובלים את הדובלה בדבש ומפזרים סוכריות צבעוניות.

  2. אופן הכנת הסירופ: מערבבים את כל החומרים ביחד עד לקבלת סירופ צמיג.