כדורי בשר ברוטב
מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 09/02/2016 | 15:26
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 6,
זמן הכנה: 60 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
רכיבים לכדורי הבשר
-
1 כפית כמון
-
1/2 כפית כורכום
-
1 יחידה בצל קצוץ
-
4 שן שום קצוץ
-
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
-
1/2 קילוגרם בשר טחון
-
1/4 צרור כרפס קצוץ
-
1/4 צרור שמיר קצוץ
-
1/4 צרור כוסברה קצוצה
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
1/2 1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת מרק עוף
רכיבים לרוטב
-
1 כפית פלפל שחור
-
2 שן שום
-
3 כף רסק עגבניות
-
2 כף שמן
-
1 יחידה בצל קצוץ
-
1.5 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון
-
1/2 כפית כורכום
-
2 כוס מים
-
2 יחידה תפו"א חתוך לרבעים
אופן הכנה
-
אופן הכנת כדורי הבשר: בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, שיני שום קצוצות ותבלינים לערבב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
אופן הכנת הרוטב: בסיר מטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות להוסיף את השום ולטגן מעט, מוסיפים את רסק העגבניות המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
להכין כדורי בשר להוסיף לרוטב ולהוסיף את תפו"א להרתיח להנמיך את הלהבה ולבשל על אש קטנה למשך שעה. במידה וחסר מים אפשר להוסיף.