לןגן

לחם שום ביתי

מאת: Anya Mazon, פורסם: 17/04/2015 | 15:26
לחם שום ביתי

תקציר המתכון: ניתן להכין גם חלבי וגם פרווה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 19, זמן הכנה: 75 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חלק ראשון:אפיית הלחם

חלק שני:תערובות החמאה והשום

אופן הכנה

  1. 1 שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים. מערבבים היטב בעזרת הכף ויוצרים גומה במרכז הקערה. שופכים לתוך הגומה את השמן והמים, מערבבים בעדינות כשכל פעם מוסיפים מעט קמח מדפנות הגומה. מערבבים עד שכל הקמח נבלע ומתקבל בצק חלק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים ,אם הבצק דביק מוסיפים קמח. 2 מפזרים מעט קמח על משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח המקומח, מהדקים את הבצק בידיים, הופכים ושמים אותו היטב במשך 5 דקות . 3 מניחים את נייר האפייה על תבנית האפייה. יוצרים מהבצק 6 לחמניות עגולות או מאורכות ומניחים אותן על נייר האפייה. מסדרים את הלחמניות ברווח זו מזו על מנת שלא ידבקו אחת לשנייה. 4 מניחים את תבנית האפייה במקום חמים במשך כחצי שעה להתפחה. 5 מחממים תנור אפייה לחום בינוני גבוה של 200 6 . מפרידים את הביצה לחלבון וחלמון. את החלמון מעבירים לקערית ומוסיפים לו 2 כפיות מים. 7 מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הלחמניות 15-20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן משמיעות קול חלול כשמקישים על תחתיהן, מניחים ללחמניות להתקרר ומגישים .

  2. פורסים את הלחמניות לפרוסות(כמו לחם)

  3. את כל המצרכים של התערובות של החמאה והשום מכניסים למעבד מזון עד שנוצרת תערובת אחידה

  4. פורחים את התערובת על פרוסות הלחם ומכניסים לתנור שחומם מראש

  5. בהתחלה סוגרים את התבנית עם נייר כסף ואופים כ10-15 ד'ק

  6. אחרי זה מורידים את הנייר כסף ואופים עוד 5-10 ד'ק (עד להזהבה קלה כדי שהלחם עצמו ישאר רך באמצע וקריספי מסביב) בתאבון