לןגן

אורז פרסי

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 16/04/2015 | 19:00
אורז פרסי

תקציר המתכון: אורז פרסי אחד אחד והטעם גן עדן

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר מים.. כמו לפסטה.. ומכניסים 2 כוסות אורז עם כפית מלח וכף שמן...מערבבים מדיי פעם...עד שהאורז מוכן.. ועדיין יש מים.. מעבירים למסננת.. ושוטפים עם מים קרים.. וממליחים....שמים שמן בסיר מטגנים בצל...וגזר מגורד...ומוסיפים קופסאת חומוס שימורים וממשיכים לערבב בשמן...עם כפית כורכום... שהכל רך מעבירים לקערה...שמים שוב שמן בסיר...ופרוסות תפוחי אדמה.. מטגנים צד אחד כמה דקות...מניחים חצי מכמות האורז על תפוחי האדמה.. ומעל את תערובת הגזר והחומוס...ומעל את החצי השני של האורז...מנמיכים לאש נמוכה.. עוטפים את המכסה במגבת וסוגרים את הסיר...אש קטנה שעה בערך..!!..מוציאים לקערה.. מערבבים ואת תפוחי האדמה למעלה!!! תבינו הפרסים מרתיחים אורז כמו פסטה ושוטפים אחרי...!! אז אין פה יחסי בין אורז למים.. סיר מלא מים עד הסוף מרתיחים!!