לןגן

קובה פתתה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/02/2016 | 12:09
קובה פתתה

תקציר המתכון: תפו"א ממולא בבשר טחון ומטוגן, מאכל עירקי טעים המתאים להכנה גם בחגים.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים למעטפת:

רכיבים למילוי:

אופן הכנה

  1. הכנת המעטפת: לקלף את תפו"א ולחתוך לריבועים. לבשל במים עד לריכוך תפו"א. לאחר הבישול לסנן את תפו"א מהמים ולמעוך לפירה. שמים במקרר למשך הלילה.

  2. אופן הכנת מילוי הבשר: לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הבשר הטחון לערבב עם הבצל, לאחר מכן להוסיף את התבלינים להמשיך לערבב ולבסוף להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לבשל על אש בינונית בערך חצי שעה ולקרר.

  3. אופן הכנת הקובות: מרטיבים מעט את הידיים לוקחים חופן של פירה בגודל של כדור פינג פונג מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בפירה ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור עגול ומשטחים מעט מניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות.

  4. את הקובות טובלים בביצה טרופה ולאחר מכן טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עד להזהבה בשני הצדדים.