לןגן

טבית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/02/2016 | 11:05
טבית

תקציר המתכון: טבית מאכל עירקי המכינים בימים קרים של החורף טעים בטירוף, כל הלילה בתנור או על פלטה חשמלית ובריח משגע.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים למילוי:

רכיבים לרוטב:

אופן הכנה

  1. אופן הכנת המילוי: לטגן את הבצל עד להשחמה. בקערה שמים את האורז השטוף, קוביות העגבניות, הגמבה, בשר הבקר החתוך לקוביות תבלינים ושמן זית, לערבב את כל החומרים ביחד.

  2. לשטוף את העוף ולמלא אותו במילוי שהכנו.

  3. אופן הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ ומוציאים לקערה, מטגנים את פרוסות תפו"א משני הצדדים עד להשחמה ומוסיפים את הבצל המטוגן על תפו"א.

  4. שמים את העוף הממולא בתוך הסיר על תפו"א והבצל המטוגן, מוסיפים את האורז שנשאר מסביב לעוף ועליו. מוסיפים את המים מביאים להרתחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על איש נמוכה בערך כחצי שעה אם צריך אפשר להוסיף עוד מים. לאחר מכן שמים את הסיר על פלטת שבת למשך כל הלילה לבישול איטי. יוצא טעים בטירוף עם הריחות והטעם מעדן גן עדן. יאמי....