לןגן

לחמניות

מאת: Anya Mazon, פורסם: 16/04/2015 | 16:31
לחמניות

תקציר המתכון: לחמניות אישיות קטנות רכות עם ריח משגע

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 70 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים. מערבבים היטב בעזרת הכף ויוצרים גומה במרכז הקערה. שופכים לתוך הגומה את השמן והמים, מערבבים בעדינות כשכל פעם מוסיפים מעט קמח מדפנות הגומה. מערבבים עד שכל הקמח נבלע ומתקבל בצק חלק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים ,אם הבצק דביק מוסיפים קמח.

  2. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח המקומח, מהדקים את הבצק בידיים, הופכים ושמים אותו היטב במשך 5 דקות .

  3. מניחים את נייר האפייה על תבנית האפייה. יוצרים מהבצק 6 לחמניות עגולות או מאורכות ומניחים אותן על נייר האפייה. מסדרים את הלחמניות ברווח זו מזו על מנת שלא ידבקו אחת לשנייה.

  4. מניחים את תבנית האפייה במקום חמים במשך כחצי שעה להתפחה.

  5. מחממים תנור אפייה לחום בינוני גבוה של 200

  6. . מפרידים את הביצה לחלבון וחלמון. את החלמון מעבירים לקערית ומוסיפים לו 2 כפיות מים.

  7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הלחמניות 30-35 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן משמיעות קול חלול כשמקישים על תחתיהן, מניחים ללחמניות להתקרר ומגישים .