לןגן

כנאפה

מאת: סטלה פסטרנק, פורסם: 05/02/2016 | 05:15
כנאפה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לסירופ:

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הריקוטה עם הפטה עד לתערובת אחידה. לוקחים מחבת גדולה על אש בינונית שמים כמה כפות חמאה, שמים את אטריות הקדאיף עד לכיסוי המחבת. מורחים את על האטריות את התערובת של הגבינות ומכסים בשכבה שניה של אטריות. על השכבה השניה של האטריות שמים כמה כפות חמאה ומטגנים עד להזהבה של התחתית. כל פעם מוסיפים עוד כמה כפות חמאה כדי שלא ייתיבש. כשהתחתית זהובה מעבירים את המחבת לצלחת גדולה והופכים. מחזירים את הכנאפה למחבת על צידו השני ומטגנים עד להזהבה. בינתיים מכינים את הסירופ. לוקחים סיר קטן על אש גבוהה שמים את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. ברגע שהכנאפה מוכנה שופכים את הסירופ ומטגנים עוד כמה דק.