לןגן

מוסקת חצילים חלבית

מאת: סטלה פסטרנק, פורסם: 04/02/2016 | 23:40
מוסקת חצילים חלבית

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מצרכים: חציל אחד פרוס לפרוסות דקות 2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות 300 גר גבינה מגורדת שאוהבים לרוטב עגבניות: 1 בצל גדול קצוץ 4 שיני שום כתושות כפית אבקת שום 1 כף מרק עוף פרווה מלח פלפל כפית סוכר כפית איטלקי כפית פפריקה אדומה 1 כף רוטב צילי מתוק כפית אורגנו יבש כפית כורכום קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות לרוטב מיונז ושמיר: 2 כפות מיונז שקית שמיר קצוץ 4 שיני שום כתושות מלח פלפל 1 ביצה 1 קופסת קוטג 250 גר

  2. אופן הכנה: בקערה שמים את פרוסות החציל וממליחים מעט ומשאירים בצד להוצאת טעמים מרים. מכינים את רוטב העגבניות ומצננים לחלוטין. בקערה מערבבים את כל המצרכים לרוטב מיונז. לוקחים קערה נוספת ושמים את הגבינה המגורדת. לוקחים תבנית מרובעת, מניחים נייר אפייה ומרססים במעט תרסיס שמן. מניחים פרוסות חציל אחד ליד השני לכיסוי התבנית. מעל כל חציל מניחים פרוסת עגבניה. מעל העגבניה מניחים את הרוטב מיונז, מעל זה מניחים רוטב עגבניות ומעל זה גבינה מגורדת. ממשיכים לעשות שכבה שניה באותו אופן. מכסים בנייר אלומיניום ושמים בתנור שחומם מראש על 190 מעלות לחצי שעה. אחכ מורידים את הנייר אלומיניום ומעלים לקומה ה3 מלמטה של התנור ל15 דק להשחמה. מוציאים ומצננים ורק אז פורסים.