לןגן

מקרוד

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 04/02/2016 | 11:39
מקרוד

תקציר המתכון: מקרוד אלו עוגיות ממולאות בתמרים וטבולות בדבש שמכינים לפורים. טעימות מאד וקלות להכנה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לבצק

רכיבים למלית

רכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: מחממים את השמן בקלחת על הגז או במיקרוגל, הוא צריך להיות חמים. בקערה גדולה שמים את הסולת ואבקת האפייה, יוצקים עליה את השמן החמים ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים כחצי שעה. לוקחים פיסת בצק משטחים ממלאים בתמרים וסוגרים לצורה מאורכת. על כל עוגייה חורצים פסים שתי וערב בעדינות. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את העוגיות עד לקבלת גוון זהוב, מוציאים מהשמן למסננת ומניחים להתקרר. כשהעוגיות מתקררות טובלים בתוך סירופ ומפזרים סוכריות צבעוניות.

  2. אופן הכנת המילוי: במחבת שמים את חבילת התמרים עם מעט שמן, מים ויתר החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה קלה לעיבוד.

  3. אופן הכנת הסירופ: לערבב את כל החומרים ביחד עד לקבלת סירופ צמיג מעט.