לןגן

עוגת חטיף דופלו

מאת: אתי ממן, פורסם: 01/02/2016 | 15:44
עוגת חטיף דופלו

תקציר המתכון: לגעת באושר...

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

גלאסז' שוקולד

אופן הכנה

  1. ממסים 100 גרם שוקולד חלב, מניחים נייר אפיה בתוך תבנית תנור, בעזרת מברשת צרה מורחים את החלק התחתון של הוופל בשוקולד ומסדרים שורה של 13 וופלים, חוזרים על אותה פעולה ויוצרים שתי שכבות וופלים, חוצים וופלים לחצי, מורחים שוקולד בחלק התחתון ויוצרים מסגרת, מורחים את כל העוגה ביתרת השוקולד, מכניסים למקפיא..

  2. ממסים 100 גרם שוקולד חלב, בעזרת מברשת מורחים תבנית סיליקון שקעים (שלושה שקעים), מקפיאים.

  3. בקערה מערבבים אגוזי לוז שבורים גס, חלב, 50 גרם שוקולד לבן מומס, אבקת סוכר, יוצרים כדורים ומניחים בצד.

  4. בקערה נוספת מערבבים גליליות שבורים גס, 50 גרם שוקולד חלב, שמן, מוציאים את תבנית השקעים מהמקפיא, מצמידים מהתערובת לדפנות ובתחתית, (מתקבלת תבנית מצופה בשוקולד קפוא ומעל תערובת גליליות), מניחים בצד.

  5. מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים קרם אגוזי לוז, קקאו, ממלאים את השקעים, מכניסים כדור אגוזי לוז, מקפיאים שעה.

  6. מוציאים את העוגה מהמקפיא, ממלאים בקצפת ומיישרים, מחלצים את הכדורים מהתבנית, מניחים במרווחים שווים.

  7. בסיר מחממים שמנת מתוקה, שוקולד חלב, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים שמן לקבלת ציפוי מבריק, מסדרים 3 כוסות בתוך תבנית גדולה, מניחים את העוגה ויוצקים את הציפוי, מחזירים למקפיא להתייצבות ונהנים מעוגה נפלאה!!!

  8. מנפלאות המטבח של אתי ממן באהבה...