לןגן

בקלוואה ביתית

מאת: ספיר לוי, פורסם: 31/01/2016 | 21:26
בקלוואה ביתית

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים למילוי הבקלוואה

בצק

סירופ

אופן הכנה

  1. מתכון לבקלוואה ביתית - בצק פילו מפשירים חבילה של דפי פילו לוקחים 2 דפי פילו ומניחים אחד מעל השני ואז משמנים את הדף העליון מברישים עם שמן או מחמאה( אני עושה עם שמן) תערובת: חצי כוס פיסטוקים טחונים חצי כוס שקדים טחונים חצי כוס בוטנים טחונים חצי כוס קוקוס טחון לבן וכוס סוכר מי שאוהבת יכולה להוסיף חצי כפית קינמון. מערבבים הכל לתערובת אחידה. מעל הדפי פילו המשומנים אני מפזרת את התערובת בנדיבות מקפלת משני הצדדים ושמה מקל עץ שיוצא החוצה טיפה את השוליים ( כדי שהמילוי לא ייצא החוצה בגלגול) ואז מגלגלת לגליל אני מכווצת כלפי פנים את הבקלוואה תוך כדי תמיכה עם המקל כדי ליצור כפלים כאלה על הבקלוואה. ( לא קריטי זה נועד רק לאסטטיקה) מעל אני מברישה שוב בשמן / חמאה מחממת תנור ל 150 מעלות ובערך חצי שעה זה בתנור עד להזהבה. במקביל אני מכינה סירופ כוס סוכר כוס מים מביאה לרתיחה מוסיפה מיי ורדים ( כל אחת לפי כמה שהיא אןהבת אני שמה 2 כפות) ואפשר גם כפית של לימון. השלב הקריטי כדי שהבקלוואה תישאר קריספית או שמקררים לגמרי את הבקלוואה שהיא יוצאת מהתנור ושופכים סירופ חם או להפך הסירופ קר והבקלוואה חמה. להשאיר במקום יבש לא במקרר ולא לעטוף שהיא חמה לקרר בצורה מוחלטת על השיש בטמפרטורת החדר. גם אם עובר כמה ימים והיא קצת מאבדת קריספיות להכניס לתנור עשר דקות ליבש אותה היא יוצאת כמו חדשה . בתאבוון למי שיש שאלות יכולה בכיף לפנות אליי