לןגן

מאפה שמרים תרד

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 15/04/2015 | 17:32
מאפה שמרים תרד

תקציר המתכון: מאפה שמרים במילוי תרד וגבינות...מדהים!!! וקל להכנה...!!!!...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

בצק

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. 3 וחצי כוסות קמח ...כף שמרים יבשים..3 כפות שמן...כפית סוכר...כוס ורבע בערך מים חמימים...כפית מלח...ללוש הכל לבצק נוח וגמיש ולא דביק...לא לשכוח את המלח מוסיפים לאחר כמה דקות לישה!!!...לשמן קערה..ואת הבצק מלמעלה לכסות בניילון ולהתפיח שעה בערך להכפלת נפח או יותר...לאחר התפיחה לשמן משטח...לחלק את הבצק לשניים...לרדד כל חלק...מלית:..300 גרם תרד...200 גרם גבינה מלוחה...לשטוף את התרד היטב במים חמים...ולהעביר למסננת עד להוצאת נוזלים..לקצוץ אותו ולערבב עם הגבינה המלוחה וטיפה מלח....להעביר לקערה...לשים בשולי הבצק המרודד כמות מהמלית..לכל האורך הקרוב לגופנו...ולגלגל לרולדה...מהודקת..לחתוך מהרולדה כמה חתיכות..ולהניח הפוך כמו בתמונה בתבנית משומנת היטב...להשאיר לתפיחה של חצי שעה...למרוח ביצה טרופה...ולפזר סומסום וגבינת עמק מגורדת או קשקבל...לאפות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב...אפשר למלא במה שאוהבים!!!...המתכון כולו בכוס חד פעמי פשוטה של שתיה קרה!!!