לןגן

עוגת קפה שכבות בציפוי שוקולד קרנץ'

מאת: לילך טייב, פורסם: 28/01/2016 | 10:20
עוגת קפה שכבות בציפוי שוקולד קרנץ'

תקציר המתכון: היופי מדהים! הטעם מעלף!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 25, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לשכבות העוגה:

לקרם קפה:

לציפוי שוקולד קרנץ' מעוטר::

להרטבת שכבות העוגה:

אופן הכנה

  1. הכנת שכבות העוגה: מקציפים חלבונים עם 8 כפות הסוכר לקצף יציב ונוקשה. את החלמונים, חצי אבקת האפייה וסוכר הוניל מערבבים יחד בקערה נפרדת. מקפלים את תערובת החלמונים אל קצף החלבונים בצורת עטיפה בעדינות רבה. מנפים את הקמח ומוסיפים לקצף הביצים כף אחר כף, כל כף מערבבים בנפרד עם התערובת כולה.

  2. מרפדים 2 תבניות של תנור בנייר אפייה ומשמנים. על תבנית אחת יוצקים 2/3 מתערובת הביצים ומשטיחים בצורה אחידה על כל התבנית כולה. את ה-1/3 הנותר מהתערובת יוצקים לצד אחד של התבנית השנייה ומשטיחים רק על חצי תבנית באופן שווה ואחיד. (הרעיון פה בעצם זה שיתקבלו לנו שלוש שכבות של עוגה, כשהשכבות יהיו מוכנות נחצה לחצי שווה את השכבה שמרחנו על כל התבנית, כך נקבל שלוש שכבות). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים בין 15 ל-20 דקות, עד שהשכבות מזהיבות ומקבלות צבע יפה.

  3. הכנת קרם הקפה: מקציפים את הריצ', ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הקפה הנמס והליקר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  4. הכנת ציפוי השוקולד הקרנץ': ממיסים שוקולד במיקרו או בסיר כפול על הדים. מורחים את השוקולד המומס על השקף המדוגם, מורחים על השקף כולו באופן שווה ואחיד. בעוד השוקולד רך מסמנים ריבועים על השוקולד עם סכין, עושים כמו חיתוך (אך זהירות שימו לב שלא לחתוך את השקף עצמו אלא רק את השוקולד). חותכים ריבועים בגודל הרצוי. מניחים בצד להתקשות.

  5. הרכבת העוגה: בתוך תבנית אלומיניום חד פעמית מניחים שכבת עוגה ראשונה. בתוך קערית שמים את המרכיבים שאיתם מרטיבים את שכבות העוגה ומערבבים. בעזרת כף מפזרים את הסירופ שהתקבל מעל כל שכבת העוגה הראשונה. מורחים בקרם הקפה את השכבה הראשונה. כך ממשיכים ועושים עם 2 השכבות הנוספות. על השכבה השלישית גם צריך למרוח קרם מעל בכדי שיהיה לנו איך להדביק את ריבועי השוקולד קרצץ' המעוטרים. כעת נחתוך את העוגה לריבועים בגודל הרצוי, וחשוב מאוד שגודל הריבועים שתחתכו יהיה שווה בגודלם לגודל הריבועים שחתכתם את השוקולד קרנץ'.

  6. כאשר השוקולד כבר התקשה לחלוטין על השקף המדוגם, בזהירות רבה מוציאים את הריבועי קרנץ' מהשקף, וכעת נגלה איך הדוגמה המעוטרת שהיתה על השקף עברה לשוקולד, איזה יופי:) הניחו יפה את ריבועי השוקולד קרנץ' על ריבועי העוגה.

  7. זהו העוגה מוכנה, ותתחילו ליקצור מחמאות. בהצלחה רבה לילך!!