לןגן

אקלר לימון

מאת: לילך טייב, פורסם: 27/01/2016 | 14:44
אקלר לימון

תקציר המתכון: הטעם מושלם! המראה ניפלא! והמחמאות שמקבלים...חבל על הזמן!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק:

לקרם לימון:

לזיגוג:

לעיטור:

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מחממים תנור לחום בינוני-גבוהה, 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. בסיר בינוני מביאים את המים, המלח והשמן לרתיחה. מנפים את הקמח, וכשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהלהבה ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצרת עיסה אחידה. מצננים בטמפרטורת החדר כ-5 דקות.

  3. מעבירים את הבצק למיקסר ומפעילים למהירות בינונית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד שכל אחת מהן נבלעת בבצק.

  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר גדול בעל פיה בצורת כוכב גדול. מזליפים לתבנית פסים בגודל כ-10 ס"מ (כמו שמזליפים פחזניות, אך רק בצורה ארוכה יותר). יש להקפיד על רווחים גדולים ביניהם כי האקלרים מכפילים את נפחם במהלך האפייה.

  5. אופים את האקלרים עד שהן תופחות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ממשיכים לאפות עד שהן מקבלות צבע זהוב יפה.

  6. הכנת קרם הלימון: מרתיחים בסיר בינוני את המים, הלימון ותמצית הוניל. בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם סוכר, קורנפלור ופודינג. כשהמים רותחים מוסיפים את תערובת החלמונים ובוחשים תוך כדי בישול, עד שהקרם מתחיל להסמיך. מצננים.

  7. מקציפים את הריצ' לקצפת יציבה ומקפלים לתוך קרם הלימון. ממלאים את האקלרים בקרם הלימון שהתקבל.

  8. הזיגוג: מערבבים יחד אבקת סוכר עם מיץ לימון ומורחים בעזרת מברשת על האקלרים.

  9. לעיטור: מקציפים את הריצ' לקצפת יציבה, מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר גדול בעל פיה בצורת כוכב גדול (זה בעצם אותו צנתר שהשתמשנו בו לזלף את בצק האקלרים עצמם). מזלפים שלוש כוכבים של קצפת מעל כל אקלר.

  10. את הלימון פורסים לפרוסות דקות ומחלקים כל פרוסה לשמיניות, מתקבלים משולשי פלחי לימון, אותם מניחים באמצע על עיטור הקצפת שעל האקלרים, בדיוק כמו בתמונה. בהצלחה לילך:)